Simbol Int Bonanova

Agenda

Del 18/06/2012 al 26/06/2012 - Cursos

Història clínica Informatitzada

Documentació Sanitària

   
La progressiva informatització dels serveis sanitaris als darrers anys és una constant a la que no escapa l’àmbit de la documentació clínica. La disponibilitat de sistemes de història clínica informatitzada (HCI) és habitual en qualsevol centre, tant en la atenció primària de salut com a l’hospitalària.

Aquest fet comporta una situació paradoxal. Per una banda, la progressiva disponibilitat de la documentació clínica en format electrònic enlloc d’en format paper, està forçant la reconversió dels actuals arxius clínics cap a noves funcionalitats i formes de treballar, el que pot implicar un excedent de recursos humans no formats específicament per enfrontar aquesta nova etapa. D’altra banda, els nous models informatitzats requereixen de recursos humans que estiguin qualificats per assumir les tasques que l’ús de la tecnologia comporta.
No tan sols és necessari mantenir el normal ús d’aquests sistemes. L’HCI es troba, en general, en fases inicials i se’n preveu un desenvolupament molt important durant els propers anys. A més, per la seva pròpia naturalesa, un sistema d’HCI és molt més dinàmic que el corresponent sistema en paper: és més flexible, més potent, més parametritzable i les possibilitats són infinitament més grans, però això comporta la disponibilitat de professionals que duguin a terme aquestes millores.
En paral·lel, sorgeixen preocupacions relacionades amb la consistència i qualitat de la informació clínica, que requereixen de recursos capaços i dedicats.
 

Enllaços relacionats

Premi a la innovació

Erasmus

Facebook

Twitter

flickr

instgram

You Tube

Antics alumnes

Recomana'ns

ISO 9001