Simbol Int Bonanova

Agenda

6 al 28 de novembre de 2012

Curs: El procés de la mort

En col·laboració amb Serveis Funeraris de Barcelona/grupo Mémora, l'Institut Bonanova organitza el curs el procés de la Mort. 

En el moment en que es produeix una defunció, es presenta, sigui o no aquesta mort prevista, una situació en la que es combinen un seguit de incerteses i una cascada de sentiments que van des de els que composen el dol inicials, fins, tot seguit, de desconeixement del què cal fer.

Probablement algunes de les incerteses i de la cascada de sentiments que es generen, poden esser objecte d’ajut de part de professionals, que sense ser experts en la gestió psicològica ni d’aquest procés, si que poden amb la seva intervenció discreta i professional, reduir l’ansietat en relació als procediments que tenen a veure amb els aspectes mes socials del dol.

Tot sovint els professionals que son present en un primer moment posterior a la defunció o quant aquesta s’està produint, no tenen experiència en aquestes situacions i fins i tot es poden sentir pertorbats per la intensitat emocional de la situació.

Es tracta doncs de proveir a aquest professional de primera línia, de coneixements bàsics que permeten gestionar aquests moments inicials amb professionalitat, oferint un cert ordre en la gestió de la situació i, com  a conseqüència d’això, facilitar el primer moment d'abordatge de dol.

  • Obtenir informació bàsica sobre els procediments socials que cal posar en marxa en el moment immediatament a la defunció
  • Conèixer els processos que els serveis funeraris de Barcelona tenen disponibles per la família i l’entorn mes proper de relació del difunt

Premi a la innovació

Erasmus

Facebook

Twitter

flickr

instgram

You Tube

Antics alumnes

Recomana'ns

ISO 9001