XXX Jornades de Tècnica Histopatològica

Del al

Tècnics d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic interessats a adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques de la professió. Estudiants i docents en l'àmbit de l'anatomia patològica i citodiagnòstic, que vulguin adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques del laboratori de patologia.

Els laboratoris d'anatomia patològica i citologia van incorporant a la pràctica diària noves tecnologies, noves metodologies i nous procediments de treball que fan que sigui imprescindible que els tècnics actualitzin conceptes i procediments en els diferents àmbits de la patologia. L'objectiu del curs és mantenir en constant actualització als professionals dels laboratoris de patologia dels hospitals i centres privats.

L'Institut té col·laboracions amb empreses on es realitza la formació en centres de treball la qual cosa ens permet conèixer les necessitats formatives i d'actualització dels laboratoris, que després traslladem al contingut del temari. Fruit també d'aquesta col·laboració, el curs sempre ha sigut un punt de trobada pels tècnics i professionals de la Patologia, on a més d'aprendre i actualitzar coneixements amb les diferents ponències, els tècnics poguessin compartir un espai de diàleg i intercanvi d'experiències amb la presentació de comunicacions orals.

 • Dirigit a:

  Tècnics d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic interessats a adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques de la professió.

  Estudiants i docents en l'àmbit de l'anatomia patològica i citodiagnòstic, que vulguin adquirir i actualitzar coneixements sobre les diferents branques del laboratori de patologia.

 • Dates i horari del curs

  17 i 18 de maig de 15.30-19.30h
   
   

 • Dimarts 17 de Maig de 2022


15.00h Entrega de documentació i Presentació de les Jornades
15.30-16.30h Conferència inaugural "Cáncer de mama, una historia paralela" a càrrec del Dr. Corominas.
16.30-17.30h NGS en neoplàsies de mama. Natalia Rodón. Laboratoris Biopat.
17.30-17:45h Descans
17.45-18.45h Maneig de la biòpsia mamària i el gangli axil·lar a l'Hospital Vall d'Hebron. Marc Montes. Hospital Vall d'Hebron. Barcelona.
18.45h - 19.30h Noves dianes terapèutiques en càncer de mama i seguiment de la resposta per biòpsia líquida. Sergi Clavé. Hospital del Mar

 

 • Dimecres 18 de Maig de 2022


15.30-16.30h Tècnica d'arrays en càncer de mama. Ruth Marginet. Hospital Germans Trias i Pujol
16:30-17:15h Degradació d'antigenicitat dels principals factors pronòstic en talls en blanc parafinats arxivats de seccions de càncer de mama. Mònica Guerrero Campos. Hospital Universitari de Bellvitge
17:15-17:30h Descans
17.30-18:15h Macroscòpia, preparació, selecció i tallat de mostres de patologia mamaria a la sala d'inclusió. Patricia Garcia. Hospital Universitari de Bellvitge
18:15-19.30h Comunicacions Orals: Espai obert per tal que els professionals dels serveis de Patologia dels diferents laboratoris i hospitals puguin presentar els seus treballs sobre qualsevol de les vessants de l'anatomia patològica.

 • Més informació:

  Ens complau convidar-vos a les Jornades de Tècnica Histopatològica, que aquest curs celebren la seva trigèsima edició.

  Aquestes jornades es van iniciar fa prop de 40 anys amb el Dr. Coromines, qui, des dels seus inicis, va creure en la professió dels tècnics en anatomia patològica i la va potenciar. En aquell moment ja va començar a organitzar aquestes trobades amb la intenció que els tècnics tinguessin un espai on es poguessin formar i actualitzar en les diferents tècniques que s'anaven implementant als laboratoris de patologia.

  Al llarg d'aquests anys, a les tècniques d'histologia tradicionals, se n'hi han anat sumant d'altres com la immunohistoquímica (IHQ), la biologia molecular, la citogenètica i els arrays, entre d'altres, i aquestes jornades sempre s'han caracteritzat per ser el punt de trobada on els tècnics aprenen i comparteixen experiències.

  És, per tot això, que volem rendir al Dr Coromines un petit homenatge, i el tema d'enguany és el que va ser la seva especialitat: el càncer de mama. Volem aprofitar per agrair-li la seva dedicació i la seva valuosa contribució a prestigiar la professió dels tècnics d'anatomia patològica.

  Esperem un any més veure-us-hi a tots i a totes, aquest any una altra vegada de forma presencial, i que les jornades us resultin molt interessants i profitoses.

  Moltes Gràcies

  Jordi Massó i Cristina Corzo

  Comunicacions Orals:


  Les comunicacions orals tindran una durada de 15 minuts i caldrà que tinguin un suport àudiovisual (ppt o similar). Els interessats en fer una presentació dels seus treballs cal que enviïn un e-mail a ccorzo@psmar.cat, indicant títol, autors, filiació i un petit resum d'un màxim de 200 paraules.

 • El termini de presentació de les comunicacions orals finalitza el 6 de maig de 2022

  Inscripció:

  Preinscripció telemàtica. L'alumne quedarà inscrit en el curs una vegada realitzi l'ingrés corresponent mitjançant transferència bancària o ingrés efectiu

  Preu del curs:

  45 euros.

  35 euros. Exalumnes de l'Institut Bonanova membres de la Fundació Bonanova i centres col·laboradors de l'Institut Bonanova

 • Dates de la preinscripció:

  Del 09/03/2022 al 13/05/2022

Preinscripció