Simbol Int Bonanova

Notícies

13 de febrer de 2014 - Seminaris

Durant aquests dies els alumnes de Laboratori per al Diagnòstic Clínic estan realitzat diversos seminaris de Farmàcia Hospitalària.

La competència del tècnic de laboratori al servei de Farmàcia hospitalària queda àmpliament coberta a l’àrea de preparacions de nutricions parenterals i citotòxics. Ara bé, l’àmbit de coneixement de la farmàcia hospitalària no està inclòs en el currículum formatiu dels alumnes del cicle de laboratori. Per tant aquests seminaris estan orientats a la formació en aquesta àrea de treball. Aquesta sèrie de seminaris de Farmàcia Hospitalària quedaran emmarcats en diferents crèdits (Microbiologia, Bioquímica i FOL).

Per ampliar aquestes competències estan participat en diversos seminaris, vistes i pràctiques:

 • Introducció a la farmàcia hospitalària, organització general del servei: Servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar a càrrec del coordinador Albert Montero.
   
 • Gestió del medicament. Tomàs Santos Agredano. Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital de Sant Pau: L’objectiu d’aquest seminari és introduir els alumnes a la complicada xarxa de la gestió del medicament en una farmàcia hospitalària, tenint en compte els diferents tipus organitzatius i la perillositat de molts medicaments.
   
 • Galènica i dosificació personalitzada. Cristina Latre i Daniela Gavrus. Farmacèutica i tècnica del Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital Sant Joan de Déu. L’objectiu d’aquest seminari és fer veure que en molts casos, sobretot en medicació d’infants, cal reduir la dosi de medicament i adaptar-la al pes del pacient. El seminari constarà dels següents apartats: Base teòrica dels fonaments de la formulació magistral. Teoria i pràctica de formulació no estèril. Formulacions pediàtriques.
   
 • Preparació de tractaments de quimioteràpia i nutrició parenteral en nens. Miquel Vilallonga i Verònica Torres. Hospital de Sant Joan de Déu.
   
 • Farmàcia ambulatòria. Pilar Lozano. Hospital de Sant Pau.
   
 • Preparació de tractaments de quimioteràpia per a adults. Bioquímica Montserrat Rey. ICO.
   
 • Preparació de nutricions parenterals per a adults. FOL Eduard Font. ICO.
   
 • Assajos clínics. Hospital de la Vall d’Hebron
   

Premi a la innovació

Erasmus

Facebook

Twitter

flickr

instgram

You Tube

Antics alumnes

Recomana'ns

ISO 9001