Simbol Int Bonanova

Notícies

26 de setembre de 2014 - Informació general

Presentació de la Guia d'Alfabetització per a la salut

Durant aquest mes de setembre es va presentar a la seu de la Generalitat de Girona la guia “Alfabetització per a la salut. Estàndards i recomanacions per als professionals de la salut”. El llibre és obra d’un grup interdisciplinari de 17 professionals (metges, infermeres, periodistes, professors universitaris, treballadors socials...), els quals conformen el Grup d’Alfabetització per a la salut de la Xarxa d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut a Catalunya, entre els quals està una professora de la nostra institució, la Mònica Negredo . 

L\'alfabetització per a la salut està relacionada amb l’alfabetització i l\'educació: comporta coneixement, motivació i competència per formar judicis i decidir sobre la pròpia salut i la salut del nostre entorn.


Les dades de l’última enquesta de salut de la Unió Europea (2012) avisava del baix nivell d’alfabetització en salut. El 48% de ciutadans europeus tenen limitacions d’alfabetització en salut, i a Espanya s’agreuja, pujant fins al 58%.


La guia que es presenta és un compendi de l’estat del coneixement en Alfabetització per a la salut. Així al llarg de set capítols la guia repassa el concepte d’alfabetització per a la salut, les eines per mesurar-la, les pràctiques de comunicació oral i escrita recomanables, i com les noves tecnologies poden influir en aquesta alfabetització. També s’hi poden trobar intervencions efectives d’alfabetització per a la salut, així com programes d’educació per a la salut dirigits a persones amb baixos nivells d’alfabetització per a la salut i la seva efectivitat.

El document és accessible des de la pàgina web de la Xarxa.

Premi a la innovació

Erasmus

Facebook

Twitter

flickr

instgram

You Tube

Antics alumnes

Recomana'ns

ISO 9001