Simbol Int Bonanova

Notícies

30 de març de 2017 - Premis

Rebem el 1r Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques Educatives i a la Innovació que atorga el QUALIcat, Associació Catalana per l'Excel·lència.

Aquest premi reconeix els esforços que fem les organitzacions educatives no universitàries i les persones que hi treballem per avançar en l'excel·lència premiant les bones pràctiques educatives. I alhora estimula l'intercanvi i el benchmarking de bones pràctiques entre els centres educatius.

El projecte premiat ha estat: Optimització de la gestió i ús de les aules tècniques.

L'Institut Bonanova té 15 aules tècniques (AATT) amb molta diversitat d'aparells, materials i reactius específics de cada especialitat i que són d'ús compartit pels diferents cicles i grups d'alumnes i professors, això fa que la gestió sigui d'una elevada complexitat. Per aquest motiu el centre va formar un grup de millora (curs 12-13) que s'ha consolidat en el temps com un grup de treball per tal de definir i implementar un nou model de gestió i organització de les aules tècniques que inclou l'establiment de procediments de funcionament i l'optimització del seu ús.

Per al nostre centre, l'objectiu de la gestió de les AATT va més enllà d'una qüestió de gestió de recursos. Implica la possibilitat que persones d'àmbits o categories professionals diferents puguin treballar en equip i de forma cohesionada i integradora amb un objectiu comú. Volem que les nostres aules siguin uns espais que simulin de la forma més fidedigna els espais professionals reals i que permetin desenvolupar totes les activitats.

Com a última proposta dins del projecte es va iniciar l'activitat "Inclusió dels alumnes en el manteniment de les aules". Aquesta activitat té com a objectiu fer partícips els alumnes en la gestió de l'aula per millorar les seves competències en el manteniment d'ordre, neteja i cura de les condicions sanitàries de l'entorn del pacient/client i del material/instrumental sanitari. La seva valoració ha estat tan positiva que s'ha consolidat en el temps i forma part de la rutina del centre.

Els participants en aquests grups de treball varen ser: Marta Cabré, Mª Luisa Capaz, Sergio Cárdenas, Rosa Dorca, Maria José Jiménez, Maribel Merchán (Coordinadora del grup de treball), Mónica Negredo, Eduardo Núñez, Roser Pagan, Alberto Sorribas.

Felicitats a tot l'equip.

Relacionats

Premi a la innovació

Erasmus

Facebook

Twitter

flickr

instgram

You Tube

Antics alumnes

Recomana'ns

ISO 9001