CREACTIVA'T: Jornada final de presentació de projectes.

El 14 de juny s'ha celebrat la IV Jornada CREACTIVA'T, (Premi Ensenyament 2020 de la Fundació Cercle d'Economia), l'acte inaugural de la jornada ha anat càrrec de la Dra. Olga Pané, gerent del PSMAR i del Sr. Antón Costas, President del Consell Econòmic i Social d'Espanya i l'Expresident de la Fundació Cercle d'Economia que han posat en valor l'esperit creatiu i innovador del projecte i del mateix Institut Bonanova pel fet d'estar en un entorn com el de l'Hospital del Mar així com la importància dels estudis d'FP.

Durant l'acte l'alumnat ha realitzat presentacions finals dels seus projectes, que s'inicien a partir de reptes reals del sector sanitari a partir d'un treball estructurat i mentoritzat per professionals interns i externs. L'alumnat s'ha format en un seguit de competències transversals on ha investigat, analitzat i identificat possibles reptes i proposat solucions o idees de millora.

Analitzar mostes histològiques i citològiques amb una capacitat reduïda per distingir colors, millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència utilitzant les noves tecnologies o imaginar els serveis de radioteràpia del futur .... Aquests són alguns dels reptes que l'alumnat de l'Institut Bonanova de Formació Professional han intentat resoldre en els seus treballs de fi de cicle.

Enguany la comissió avaluadora ha fet una selecció dels millors projectes de cada especialitat. I a causa de la pandèmia i de les restriccions en aforament que encara tenen els Instituts, la culminació del projecte s'ha organitzat de manera híbrida amb la presentació a l'institut i la retransmissió en directe per la resta de companys i mentors.

Finalment dels 7 projectes més ben valorats, s'ha escollit el projecte, Ajuda des del servei de Diagnòstic per la imatge a personalitzar pròtesis pediàtriques per ajudar en els tractaments d'aquests pacients, realitzat per alumnes del Cicle de Grau superior d'Imatge per al diagnòstic i Medicina Nuclear, que participarà en la Jornada general del dia 22 de juny, organitzada pel Campus Hospital del Mar en l'àmbit docent per reconèixer els millors treballs finals de grau dels estudis que composen el Campus.

Cal destacar la qualitat de tots els projectes presentats i la implicació de l'alumnat en els reptes del seu futur professional.

Enllaços relacionats