Jornada final Creactiva't: l'alumnat de l'Institut Hospital del Mar FP Sanitària presenta els seus projectes innovadors

Sota el lema "Creactiva't" a l'Institut Hospital del Mar FP Sanitària volem apropar l'alumnat a les empreses i institucions del sector plantejant-los reptes reals. Amb el mòdul de projecte treballaran durant tot el cicle formatiu desenvolupant idees per trobar solucions que responguin a necessitats i reptes, amb l'objectiu de donar suport a l'alumnat en l'adquisició de competències transversals que seran clau per la seva vida professional i personal. Els resultats es comparteixen amb els agents involucrats durant la "Jornada de Projectes Creactiva't".

La jornada va ser inaugurada per Monts Blanes, directora de l'Institut FP Sanitària Barcelona, qui va destacar la importància de la formació pràctica i la col·laboració amb professionals del sector, com l'Hospital del Mar i el seu centre de recerca "Hospital del Mar Research Institut i la xarxa Dibi, entre d'altres, per a la preparació de l'alumnat. Els projectes presentats van mostrar una comprensió profunda dels reptes i les oportunitats en l'àmbit de la salut, demostrant la capacitat de l'alumnat per aplicar els seus coneixements teòrics en entorns reals.L'alumnat va presentar una gran varietat de projectes innovadors, des de sistemes de monitoratge de pacients fins a aplicacions de telemedicina i dispositius mèdics de baix cost. La seva creativitat i compromís amb la millora de la salut pública van ser evidents en cada presentació, destacant el seu potencial per aportar canvis significatius al sector sanitari.

Durant el discurs de tancament de la jornada, es va subratllar la importància de fomentar la innovació i l'emprenedoria entre els futurs professionals de la salut. Amb l'acompanyament de mentors qualificats i la col·laboració amb institucions sanitàries de primera línia, els estudiants van poder desenvolupar solucions innovadores que poden tenir un impacte positiu en la vida dels pacients i en l'eficiència dels serveis de salut.

En resum, la Jornada Creactiva't va ser una mostra inspiradora del potencial del alumnat de l'Institut Hospital del Mar FP Sanitària per transformar el futur de la salut mitjançant la innovació i la col·laboració.

El veredicte final i els guanyadors de la jornada es coneixeran durant l'acte de graduació de l'alumnat del curs 2023-2024.