L'Alumnat de l'Institut al MetròpolisFPLab

L'alumnat del nostre institut ha participat amb èxit al MetròpolisFPLab, un projecte d’innovació oberta que potencia les competències transversals en l’FP a través de projectes reals. Amb 360 equips i 1500 alumnes, el nostre institut va destacar amb 3 equips finalistes, dels quals dos van resultar guanyadors en els reptes del Grup Ametller Origen i MB92 La Ciotat.

L'alumnat del nostre institut ha participat al MetròpolisFPLab, un projecte d'innovació oberta que té com a objectiu principal potenciar les competències transversals en l'FP a través de projectes reals d'innovació. D'aquesta manera, es contribueix a augmentar la qualitat de l'ocupació dels estudiants d'FP i a facilitar l'accés de les empreses al talent creatiu que existeix als centres educatius.

Enguany, 360 equips formats per 1500 alumnes han participat al MetròpolisFPLab, afrontant 13 reptes plantejats per diverses empreses. La Fundació BCN FP ha celebrat la sisena edició de l'acte de presentacions finals al convent de Barcelona Activa, on els equips de diferents centres educatius han mostrat els seus projectes.

Les empreses que participen en el projecte i que llancen els reptes són: Resol, MB92, Gpainnova, el Consorci de Residus del Maresme, el Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, el Circuit de Catalunya, Aigües de Barcelona, Hospital Clínic, Institut de Ciències del Mar, Ametller Origen, Universal Robots i Seabots.

Els centres participants són de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de la ciutat de Barcelona.

Estem molt orgullosos de compartir que 3 dels nostres equips van arribar a la final, i dos d'ells van resultar guanyadors en els seus reptes:

  1. Equip Guanyador del Repte d'Ametller Origen: Van desenvolupar un sistema de reg hidropònic intel·ligent que permet ser més eficients.

  2. Equip Guanyador del Repte de MB92 La Ciotat: Van proposar una solució per donar una segona vida als pellets de plàstic utilitzats a la drassana.
     

  3. Equip Finalista del Repte de la Zona Franca: Van proposar una solució per revitalitzar la Zona Franca com a com un espai de la ciutat on la ciutadania pot dur a terme activitats socials i esportives i d'oci. 

Enhorabona a tots per la gran feina feta! #MetròpolisFPLab