L'Institut Bonanova de Barcelona premiat en el Congrés de CaixaBank Dualiza i FPEmpresa

El reconeixement ha tingut lloc durant el 9è Congrés de la FP de FPEmpresa i CaixaBank Dualiza al qual han assistit més de mig miler de docents.

19 de maig de 2023

L'Institut Bonanova de Barcelona ha rebut un guardó durant el 9è Congrés d'FP de CaixaBank Dualiza i FPEmpresa pel projecte seleccionat en la Convocatòria d'Ajudes Dualiza com un dels més innovadors del país.

És tracta d'un projecte pioner en alfabetització digital que s'ha realitzat juntament amb l'Hospital de la Mar per facilitar l'ús de les noves tecnologies als usuaris del centre hospitalari. Es vol garantir així l'accés a la telemedicina a aquestes personis i minimitzar la possible bretxa digital provocada per motius d'edat o per determinades situacions de vulnerabilitat social, econòmica o cultural. El Servei d'Atenció al Ciutadà i l'Àrea ambulatòria de l'hospital han liderat aquest projecte d'educació digital, que ha comptat amb alumnat de l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària per a fer la formació dels pacients.

D'aquesta manera, el centre educatiu veu reconegut la bona feina desenvolupada fins ara a favor de l'FP i ho fa en un fòrum de docents, en concret, més de 550 professionals que han passat pel 9 Congrés d'FP

Els assistents van poder analitzar la nova col·laboració entre centres d'FP i empreses que es produirà després de la implantació de la Llei d'FP, sota el lema "Treballant junts. El nou paper de l'empresa en l'FP"

Entre les empreses que han participat al llarg del Congrés figuren Iberdrola, Nestle, o Grup Pescanova que han subratllat la responsabilitat que assumeixen les empreses amb la nova normativa.


Nou èxit de participació

Els organitzadors FPEmpresa i CaixaBank Dualiza en col·laboració amb la Xunta i Fundació Orange han celebrat el bon acolliment que ha tingut el congrés, que cada any congrega a més de mig miler d'assistents de tot arreu d'Espanya i han volgut felicitar a tots els premiats.

La directora de CaixaBank Dualiza, Paula San Luis, ha subratllat que aquests guardons "contribueixen a posar cara a l'esforç que dediquen diàriament centenars de docents per a impulsar projectes que ajudin a millorar l'aprenentatge dels seus estudiants. Aquests projectes són impulsats gràcies a la dedicació personal de molts dels nostres docents, que inverteixen el seu propi temps per a garantir que poden tirar endavant, per la qual cosa considerem just agrair-li-ho davant la comunitat educativa".

Per part seva, el president de FPEmpresa, Luis García Domínguez, ha assenyalat que "la Convocatòria d'Ajudes Dualiza significa una palanca d'impuls per a aquesta trobada tan necessària entre empreses i centres. El reconeixement als centres i a les empreses que treballen en aquest sentit és un dels elements de visibilització d'aquesta estratègia".

IX Congrés d'FP, punt de trobada dels centres d'FP, les empreses i les organitzacions empresarials

En el congrés han participat més de 20 ponents procedents de diferents sectors, des de l'acadèmic fins a l'empresarial, amb la finalitat de posar en valor a les empreses referents en l'FP i en la creació d'eines que doten de coneixements als centres educatius i a l'alumnat nacional i internacional. Entre els diversos ponents es destaca Eugenia Pérez, directora general d'FP de la Xunta de Galícia; Ángeles Cárdaba, assessora del gabinet de la secretaria d'FP; Román Rodríguez, conselleiro de Cultura, Educació, FP i Universitats de la Xunta de Galícia; Mónica Moso, responsable del Centre de Coneixement i Innovació sobre l'FP de CaixaBank Dualiza; i, finalment, empreses com Iberdrola, de la mà del responsable de Formació en Iberdrola España, Roberto Mediavilla; IndesIA, amb l'expert en l'àrea GCTio de Telefónica, Daniel Guzmán, Grup Pescanova, Nestlé España, entre altres.

Així mateix, FPEmpresa ha lliurat els premis de la VI Convocatòria d'Ajudes Dualiza i la seva III edició dels Premis FPEmpresa, sent reconeguts Juan Carlos Lauder, exdirector de CaixaBank Dualiza, en la categoria de Premi a la Trajectòria FP; i Javier Olleros en la categoria de Premi a l'Empresa compromesa amb l'FP.

També, en el marc d'aquest congrés, s'han realitzat diverses visites a centres d'FP de Galícia, com CIFP Compostela, CIFP Politècnic de Santiago, CIFP Someso, CIFP de Imaxe i Son, CIFP Passeig dones Pontes, CIFP Universidade Laboral Culleredo, CIFP Ánxel Casal-Muntanya Alta i CGIFP Eduardo Barreiros.

El Congrés ha estat retransmès en directe a través dels canals oficials de YouTube de FPEmpresa i CaixaBank Dualiza i es pot tornar a visionar en els següents enllaços:

CaixaBank Dualiza

CaixaBank Dualiza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualiza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat a gairebé 28.000 estudiants, 2.700 empreses i 1.600 centres educatius.