Projecte ApS d'Educació digital amb el Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar.

Presentem amb el projecte d'Aprenentatge Servei (APS) d'Educació Digital als estudiants del CFGS de Documentació i Administració Sanitàries i del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria!

L'objectiu principal d'aquest projecte és millorar la qualitat de vida dels pacients amb malalties respiratòries cròniques mitjançant la utilització de la telemedicina.

Amb la participació destacada de la responsable d'Atenció al Ciutadà, Marta Hurtado, així com de la Dra. Juana Martínez (Pneumòloga) i l'Ana Balañá (Fisioterapeuta) de l'Hospital del Mar, hem explorat les dificultats que afronten aquests pacients per desplaçar-se al centre i la crucial importància de realitzar un seguiment i control eficaç mitjançant la telemedicina.

Aquest projecte és un exemple d'aprenentatge servei (ApS), una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. l'alumnat col·labora activament amb l'Hospital del Mar, un centre de referència en l'atenció a les malalties respiratòries, amb eines digitals que faciliten la comunicació i la monitorització dels pacients des de casa seva.

Tenim moltes ganes que l'alumnat es posi a treballar en un projecte real que el contextualitza la seva formació amb pacients i el món hospitalari.